Hoppa till sidans innehåll
Foto: Olle Pettersson

Guld i Kpist-SM

14 SEP 2015 21:35
Kpistskyttarnas SM-tävlingar har avgjorts i Landskrona. Premiärtävlingen var ställningsskyttet på bana och det blev östgötaframgångar och då i synnerhet för Per Andersson, Gullberg.
Per tog en klar seger i seniormästerkapet med 418 poäng och han hade en riktigt god marginal till tvåan Dan Andersson, Orust.
  • Skapad: 14 SEP 2015 21:35

Den nykorade svenska mästaren Per Andersson inledde med att i grundomgången lägga grunden till guldet. Han toppade med 281 poäng och i finalskyttet fortsatte han med 47 i liggande, 43 i knästående och fina 47 på de fem avslutande fem ståendeskotten.

Därtill blev det också föreningslagseger för Gullberg naturligtvis med Per i laget nu tillsammans med Nils-Erik Andersson som vann grundomgången i klass 75 med 245 poäng.

Det blev inga fler medaljer men Torbjörn Andersson, Norrköping, var nära i veteranernas mästerskap även han första dagen. Tobbe blev nämligen fyra i finalen med 388 poäng.

I andra dagens liggandeskytte sköt Per Andersson och Thomas Mildén, Norrköping, final men inga framskjutna placeringar. Och så var det avslutningsdagens fältskytte. Thomas Mildén sköt bäst av östgötaskyttarna med 52 träffar och han blev tvåa i klass 4 och åtta i mästerskapet.

 

Resultat på tävlingarnas hemsida

Skribent: Olle Pettersson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Östergötlands Skyttesportförbund
Bo Ohlsson, Dammkärrsvägen 10
618 95 Stavsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info