Hoppa till sidans innehåll
Foto: Olle Pettersson Kolmårdsträffen

Kolmårdsträffen

16 FEB 2014 11:05
Han kom, han sköt och han segrade. Det gäller Kolmårdsträffen och Olle Gabrielsson, Rommehed. Och Olle tog nu sin andra seger i tävlingen.
Den första segern tog han 1998 och därmed har han NT:s vandringspris på utgång. Det sattes ju upp i den numera nedlagda NT-fältskjutningen redan 1982.
Och även poängpriset är på utgång då en handfull skyttat har 20 poäng eller mer och seger ger 10 poäng och 30 ger priset för alltid.
  • Skapad: 16 FEB 2014 11:05

Olle Gabrielssons seger var ju en riktig lågoddsare men vi fick vänta ända till slutet innan han kom in med sitt fina resultat. 36 träffar och hela 27 innerträffar och han var den enda med mer än 20 innerträffar.

- Det här var en jättefin tävling, menar segerskytten. Fina skjutplatser och det här har dom gjort riktigt bra. Jag tycker det var bra väder också.

Olle Gabrielsson ingick också i det segrande laget från Rommehed.

- Det kommer att gå lätt att åka hem i dag, ansåg en glad segerskytt.

Östergötlands förbundsmästerskap ingick och redan i första patrullen noterade Kenneth Jonsson, Torshag, 35 träffar och det resultatet höll tills allt var klart. Även övriga seniormedaljer gick till Torshag genom Patric Jonsson och Thomas Bergman med 33/15 och 32/12 träffar.

Tävlingen startade i Kvarsebo och slutade i Krokek i Orrekullagården. Örjan Walterhed och Karl-Magnus Magnussosn hade lagt upp tävlingen och det var bekymrade banläggare med tanke på hur vädret varit den sista tiden med mildväder.

- Vi var verkligen inne på att ställa in tävlingen, säger Karl-Magnus. Vi kunde inte utnyttja terrrängen som det var tänkt och vi bestämde för någon dag sedan att vi skulle försöka.

Och det var ju tur  då det ändå blev bra till slut och slutet blev fördelning av ett välförsett prisbord.

Skribent: Olle Pettersson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Östergötlands Skyttesportförbund
Bo Ohlsson, Dammkärrsvägen 10
618 95 Stavsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info