Hoppa till sidans innehåll

Kolmårdsträffen

11 FEB 2015 08:27
20-åriga Malin Svahn, Torshag, överraskade alla när hon toppade årets upplaga av gevärsfältskjutningen Kolmårdsträffen. Hon träffade med alla 36 skotten och med 22 innerträffar besegrade hon alla övriga.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2015 08:41

Malin gjorde sin fina skjutning redan i den första patrullen och hennes resultat klarade sig alltså trots att ett hundratal försökte överträffa henne. Nära var det i alla fall då Hans Hägglund, Skultuna, också träffade med alla skotten men han hade 20 innerträffar. Men han vann 55-årsklassen och hans resultat räckte lagom för att få ihop 30 poäng i poängpriset och det fick han med hem för alltid med sina 30 poäng.

I den här tävlingen ingick Östergötlands distriktsmästerskap och här blev det guld för Malin.

- Det var en bra tävling, menade Malin, men synd på vädret. Det snöade mer eller mindre hela dagen. Andra stationens tunna på omkring 495 meter var svårast och där var det dålig sikt.

- I dag har allt stämt, säger en glad Malin vidare. Jätteroligt - jag vann ju insatstävlingen på sista staionen också men där fick jag dela priset med Elin Åhlin, Bälgviken.

 Malin skjuter naturligtvis med Sauer-gevär och det fick hon i konfirmationspresent för fem år sedan och en pipa har hon skjutit slut på och bytt för några år sedan.

- Nu blir det i alla fall SM att se fram emot - annars är det ju  dåligt med tävlingar, avslutar Malin som också vann klass GF 3.

Ytterligare ett par kikarskyttar sköt fullt, Skultuna och Lidingö toppade lagtävlingen båda med 97 träffar men Hans Hägglunds 36 träffar avgjorde, Norrköpings Tidningars individuella vandringspris sattes upp 1982 och Malin Svahn tog sin första inteckning av erforderliga tre. Olle Gabrielsson, Rommehed, har två inteckningar tidigare och han hade nu 35 träffar med bomskottet på sista stationen. Men han hade "bara" 18 innerträffar. Men den skjutsäkra Olle Gabrielsson har ju chansen nästa år.

 

Resultat

Skribent: Olle Pettersson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Östergötlands Skyttesportförbund
Bo Ohlsson, Dammkärrsvägen 10
618 95 Stavsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info