Hoppa till sidans innehåll

Kpist-SM

27 AUG 2014 22:05
Nu har Östergötland arrangerat Kpist-SM två år i rad. För andra året med banskjutningarna i Norrköping och fältskjutningen i Västra Husby.
  • Skapad: 27 AUG 2014 22:05

. I år liksom förra året blev avslutningsdagen den bästa för Östergötlands del och liksom förra året med mycket beröm till fältskjutningens banläggare Kurt Harrström.

Men vi tar det här från början alltså ställningsskyttet på fredagen. Som vanligt var det stora förväntningar på Per Andersson, Gullberg, som helt dominerat tävlingarna under säsongen. Och han tog silvermedaljen när allt var klart med 406 poäng en efter segrande Bo Wettergren, Södertelge. Per gick in i finalen som sjua med 269 poäng och finalen var precis jämn tills bara ett skott återstod och då blev det 9 -8 i Wettergrens favör.

- Det var bra förutsättningar, menar Per, men litet blåsigt. Nu vill jag något i fält också men det blir väl värre.

Sa Per som nu har både guld, silver och brons i SM.

Andra dagens liggandetävling blev en regnväderstävling där både paraplyer och regnkappor kom till nytta. Dåligt väder och dåligt med östgötaframgångar. Per gick till final där han hamnade sist och bästa finalplaceringen tog Norrköpings Sören Andersson med en slutlig sjätteplacering med 422 poäng i veteranmästerskapet.

Och så var det då avslutningsdagens fältskjutning. Där tog de våra medaljer av de slag och Per Andersson fick en förnämlig avslutning på SM-tävlingarna. I andra patrullen prickade han in 57 träffar av 60 möjliga och här kan man verkligen tala om en överlägsen segrare. Hela fyra träffars marginal hade han till tvåan.

- Det var bra väder hela dagen, ansåg Per. Jämna förutsättningar med fina målgrupper och fina bakgrunder. Kurt Harrström ska ha mycket beröm för en fin tävling.

Mera östgötaframgångar: fjolårets guldmedsaljör i vetreranklassen Torgny Häll tog silver, Per och Torgny tog guld i föreningslagtävlingen och till slut guld till distriktslaget i veterantävlingen.

Det här var alltså andra gången Östergötland arrangerade kpist-SM där också överledaren Torbjörn Andersson drog ett tungt lass för att ro det här i land. Och sekreteriatets Bo Ohlsson och Per Lindehoff servade skyttarna på ett förnämligt sätt. Det var också många skyttar vid anslagstavlorna där mycket fanns att ta del av.

Nästa års kpist-SM då. Ja, ingen vet i nuläget något - mer än att det inte

 blir i Östergötland. Ingen arrangör anmälde nämligen intresse vid mötet mellan ledarna på Borgsholmsbanan.

 

PS Se bilder och resultat under länken ovan i menyraden.

Skribent: Olle Pettersson

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Östergötlands Skyttesportförbund
Bo Ohlsson, Dammkärrsvägen 10
618 95 Stavsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info